Totalul afișărilor de pagină

luni, 19 septembrie 2011

Cui ii e frica de Regele Mihai ?

Ce frumos suna Regele Mihai. Aproape ca in povestile copilariei. Doar atata a mai ramas. Povestea!
Cand ma gandesc ca mai avem cateva Printese si Printi si chiar un Print declarat de Curtea de Apel din Sotanga ( PPL= Printul PAUL-LIA). Si ce nas a avut copilașul lor. Pe insusi marele Zeus. Care a declarat ca abdicarea a fost un act de tradare.
Sa zicem ca asa ar fi fost. Am mai scris pe tema asta.
Dar daca un batranel de 90 de ani (care printre altele a fost sef al statului intr-o perioada nu tocmai usoara) care intr-o oarecare forma a fost despagubit de statul roman si pe alocuri chiar onorat (recunoscandu-se astfel nedreptatea facuta), doreste sa se adreseze de la tribuna Parlamentului care ar fi nenorocirea? Sute de analfabeti se abereaza sau eventual motaie prin banci si daca o figura istorica (inca in viata) doreste sa se adreseze Parlamentului nu se gaseste intelegere. Si cu ce ocazie? Odata cu implinirea a 90 de ani! Cere oare prea mult? Nu are nici o justificare si nici un drept?
Prea dau senzatia fostii si actualii guvernanti (majoritatea parlamentara) ca stau in casa proprietarului de drept.
Aceasta incordare si tensiune pe acest subiect nu imi arata decat o oarecare ilegimitate istorica.
Cum sa vrei sa vezi omul furat!
Da stiu ca este anacronic, desuet si expirat. Nimic nu se mai poate schimba si poate nici nu trebuie. Dar in fond este nepotul lui Ferdinand I cel care a condus Romania spre REINTREGIRE. Si asta nu se poate uita!

Acum sperand sa nu fiu acuzat de sarcasm va propun urmatoarea imagine:
Toate televiziunile opresc transmisia in direct. Pe un fond negru cu un mic tricolor in fundal si intonandu-se Imnul Regal se anunta moartea MSR. Anno Domini 201X. Si toata lumea ii lauda viata, activitatea si marele act de curaj de la 23 august. Pe un afet de tun din WWII infasurat intr-un tricolor cu stema regala este depus in Palatul Regal. Un milion de oameni ii trec pe la capatai. Milioane de flori sunt presarate in toata Piata Palatului. Se declara trei zile de doliu national. Drapelele sunt coborate in berna. La Curtea de Arges Patriarhul si intreg BOR se agita. Procesiunea porneste din Bucuresti. Un suvoi de oameni il urmeaza tacuti si cu lacrimi in coltul ochilor. Parlamentul se reuneste in sesiune de urgenta. Cateva strazi, bulevarde, scoli, spitale samd din toata tara ii vor purta numele. La slujba de la Curtea de Arges insusi Presedintele X-escu participa la caratul sicirului alaturi de Printul Duda spre altar. O slujba speciala are loc. Peste doua milioane navalesc la Curtea de Arges. Tunurile trag 21 de salve de artilerie. Cavalerii ordinului Mihai Viteazul ii dau onorul. Sunt prezenti peste 50 de sefi de stat si peste 12 capete incoronate.Chiar si UDMR-ul il omagiaza. Pekat ka nu era ungur!

Sper ca m-am facut inteles.
De ce oare in viata nu putem primi oare ce meritam.
Suntem mult mai buni morti?

Vrem nu vrem, ne place sau nu MSR este o parte din ISTORIA noastra. El si strabunii sai au facut Romania sa arate asa. Daca nu ne anexau rusii si nu eram condusi de semianalfabeti comunisti poate noi aveam drept de veto in fata Olandei.
De morti numai de bine!
Cei care mai supravietuiesc mai au de indurat.
Nihil sine Deo!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu