Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 17 septembrie 2011

Nu suntem numai urmasii lui Traian!!!

A fost mare scandal (marisor) la meciul Romania-Franta. Pe motiv de prezumtive huidieli la asocierea unei fraze din Imnul National cu persoana actualului Presedinte (se pare nu tocmai iubit de fanii bucuresteni), domnul Marcel Pavel a scos fraza " Noi suntem urmasii lui Traian" si asa a modificat Imnul. Eu fiind crescut cu "Tricolorul" si apreciind in egala masura ambele cantece, am sesizat usoara (grava) inadvertenta. Dar gandindu-ma mai bine, mi-am adus aminte ca dna Elena Udrea a abuzat de Imn acum vreo 2 ani la o intalnire a TDL (adica tineretul viitorul tarii) unde toti tinerii PDL-isti au fost desemnati ca urmasi ai lui Traian....Traian Basescu.
Si asa incepand cu Hala Traian pana la Traian Vuia toti cei care poarta numele de Traian au sa se teama de eventuale huiduieli.
Dar sa vedem si cu partea materna (paterna) a genealogiei noastre cum stam.
O sa apelez la Herodot. Si cum toti am invatat la scoala faimosul citat:
 "Geţii (cărora romanii le vor spune daci) sunt cei mai viteji şi mai drepţi dintre traci" 
Si cu asta se cam incheia citatul.
Dar stupoare, Herodot continua cu descrierea stramosilor nostrii:
"După indieni, neamul tracilor este cel mai mare; dacă ar avea o singură conducere şi ar fi uniţi în cuget, ei ar fi, după părerea mea, de neînfrînt"
Se pare ca treaba cu unitatea nu ne-a iesit bine niciodata.
Asa ca:
"Dar unirea lor e cu neputinţă şi nu-i chip să se înfăptuiască, de aceea sunt ei slabi"
Si pe atunci nu exista mass-media si nici tonomate si parca nici unguri? Sau?
Dar "the best is yet to come":
"La ei, la traci, trîndăvia este un lucru foarte ales, în vreme ce munca cîmpului e îndeletnicirea cea mai umilitoare; a trăi de pe urma jafului este pentru ei cel mai frumos fel de viaţă"
Si iarasi intram in actualitate:
  "La traci există următoarea rînduială: îşi vînd copiii pentru a fi duşi peste hotare"

Dar nu orice speranta era pierduta.
Sa vedem ce ne povesteste si STRABON despre presedintele (pardon) Burebista:
"… Lasind la o parte trecurul indepartat al getilor, intimplarile din vremea noastra sunt urmatoarele: ajungind in fruntea neamului sau, care era istovit de razboaie dese, getul Burebista l-a inaltat atit de mult prin exercitii, abtinere de la vin si ascultare fata de porunci, incit, in citiva ani, a faurit un stat puternic si a supus getilor cea mai mare parte din populatiile vecine. Ba inca a ajuns sa fie temut si de romani…"

Nu trebuie sa ascundem sub pres Istoria. Acum ca suntem in marea familie europeana (unde ne era si locul de fapt) ar trebui sa ne cunoastem mult mai bine istoria si sa nu mai repetam greselile trecutului. Chiar daca o sa mai fim amanati cu Schengen (sunt sigur-sigur), chiar daca prin Franta si pe aiurea se mai rade de noi, ar trebui sa incercam sa ne depasim defectele si sa stim ca de fapt nu suntem nici mai rai nici mai buni decat ceilalti.
Nemtii rad de toata lume prin BILD si alte gazete de mare calitate. Dar pretul rasului lor este ca de un deceniu salariul lor a crescut cu doar 7%. Se aude!!!???
Francezii si ei au acum un subiect de ras. Romanii. Sa vedem ce va face Societe Generale in curand si cum vor rezolva slujbele religioase si rugaciunile musulmane de pe strada.
In Marea Britanie masina Dacia si treaba romaneasca este si ea supusa testului umorului englezesc. Parca pe la noi inca nu ard suburbii intregi in revolte rasiale si sociale.
Sper ca m-am facut inteles.
Suntem europeni si crestini din nastere si apartinem acestui spatiu cu toate drepturile.
Am avut ghinion cu pozitia si cu resuresele noastre (aur, sare, grane, vin, petrol, uraniu etc). Daca nu voiau sa navaleasca in Europa cotropitorii nu mai voiau sa plece de aici de bine ce era.
Asa ca suntem unici si originali in felul nostru de a fi. Si cu Traian si cu Decebal in spate nu avem de ce sa ne fie rusine.

Aceste randuri nu se vor denigratoare. Asa este consemnata istoria. Si nu putem arunca cărțile in foc.
Sa avem grija ca pe viitor sa se scrie de bine.

Sa recapitulam:
- Un Presedinte puternic ne poate ridica si reciviliza ( impreuna cu Institutii puternice si independente cat si cu o Justitie dreapta aplicand legi corecte);
- ABTINEREA (moderatia) DE LA VIN ( BERE, VODKA) sa fie mereu actuala;
- Unirea in jurul interesului national;
- Trandavia sa fie umilinta maxima, munca cea mai mare virtute, iar jaful sa nu mai existe;
- Sa ne pastram copiii in tara dandu-le cea mai buna educatie si acordandu-le servicii medicale de calitate.

Si totul ar fi mult mai simplu.
O tara din care sa nu vrei sa emigrezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu