Totalul afișărilor de pagină

marți, 20 septembrie 2011

Orban cel bun!

A fost odata ca niciodata o poveste cu doi frati romani. Ludovic si Leonard.
Cand au venit ursitoarele unul a ales sageata galbena si altul trandafirul portocaliu.
Au crescut ca vitejii din poveste. Pe unul l-a luat de suflet un batran epigramist denumit si al cincilea. Pe altul l-a luat de suflet Poseidonul politicii romane.
Asa ca vietile lor s-au despartit. Dar inima lor tot pe dreapta batea.
Cand Poseidon a devenit Zeus a avut numai cuvinte de ocara la adresa lui Louis. Si totul a culminat cu un 1 decembrie (dupa accidentul de masina de la Glendale) cand intinzandu-i mana si salutandu-l, saracul Louis a ramas cu mana in aer. Explicatia a fost ca un sef de stat nu se saluta cu toti alcoolicii.
De atunci a mai fost un pas pana la ghilotina politica. Acum este pe linie moarta si mai fredoneaza la chitara doar la Batranetul Liberal.
In schimb Leo a fost pe cai mari. A fost comisar european si acum special pentru el s-a facut un  minister nou-nout. Si cu fo 20.000.000.000 euro de administrat. La investire a fost asigurat de toata dragostea si aprecierea lui Zeus. Si il privea asa patern. Pe el sau pe Seby. Ca niciodata nu stii sigur unde se uita de fapt.
Avem acum minister. Suna a MAE dar e vorba de Afaceri Europene. Si de multi bani europeni. Acum in prag de alegeri. O sa vina si Nutzi sa ceara marire de buget? Si Ancutza?
Totul va fi nemaipomenit. Va curge lapte si miere. Pe bune!
EEE..... Chiar nu credeti? Nici eu!

Dar daca tot am vorbit de Zeus.
Am urmarit cu interes emisiunea " Dupa 20 de ani" de la Pro Tv. Se va putea numi si dupa 30 de ani ca la fel va fi.
Sa vedem unde a punctat Presedintele.
1. Bechtel. Contract nefericit. Cred ca mai bine spunea nepotrivit cum a spus si Clinton de contractul lui oral cu Monica. Ei s-au facut ca ne vor face repede si ieftin autostrada, dar au trantit un contract beton, noi ne faceam ca avem de unde sa-i platim (cu toate ca era de la buget si clar nu aveam fonduri) si asa am ramas precum cateii vara prin parcuri. Contractus captivus. Doar ca noi mai si trebuiam sa platim cand ei doar trebuiau sa stea. Asa un gescheft di mare!;
2. Toata lumea politica a mintit si nu de azi de ieri ci de peste 50 de ani. Adica toti "e" niste curve. Si asta datorita blocului socialist, unde se spunea ca oamenii primesc in functie de necesitati, in contrapondere s-a nascut statul social (asistential) in Occident, model preluat si de Romania, ceea ce a condus la datorii imense;
3. Daca americanii ne dau avioane (nu chiar moka) sunt bune si alea ( a mai insirat si alte 2-3 marci sa vada lumea ca e citit), scutul de la "al noualea sat de la Dunare = Deveselu" este o mare realizare ( sa nu uitam ca a fost refuzat de polonezi) si americanii sunt de vina .......bip bip bip (vedeti voi VAMA VECHE- Hotel Cismigiu);
4. RMGC. Sa bea primii apa din lacul de cianuri chiar investitorii ( adica Gabriel Corporation sau cine mai exact????); (Asta e ca in trecutul arhitectilor. In Italia medievala cine proiecta si executa o scara, ca sa fie platit, trebuia sa o urce si sa o coboare legat la ochi. ) Sau sa bea cianura din lacul de apa???? Chiar nu am inteles prea bine. Vai de UDMR. Toate apele curg spre Ungaria. Si cum se stie ca cianura nu prea face bine (sau face ce are de facut dar repede) orice eventuala spargere a digului fix in Magyarorszag se opreste. Si e bine???? Depinde pe cine intrebi!
5. Contractul cu RMGC trebuie sa fie mai "beton" decat cel cu Bechtel ;
6. A dat presei poze cu Rosia. Unii zic ca ar fi Montana. Altii zic ca ar fi Poieni. Si sunt si la 10 km una de alta. Din elicopter ce sa mai intelegi. Zau asa. Ca doar poarta ochelari si a facut si singur pozele cu 2MP. Si stiti cum focalizeaza. Beyond the Horizon. Asa ca 10 km nici nu e mult. Eu sincer il inteleg.
7. Pensii si salarii mai vedem cum ne creste economia mai intai. Si mai secund si mai tert.
8. Alegeri comasate. Doar daca comasam si judetele. Altfel nu prea mai are rost.

Paradoxal m-am regasit in tot ce a spus. Si pana una alta nu e altul care sa vorbeasca (macar atat) mai clar ca el.

O sa inchei cu faimoasa urare:

ORBAN ET ORBI ! adica Orban si orbii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu