Totalul afișărilor de pagină

duminică, 25 septembrie 2011

Se va sparge buboiul din fotbalul romanesc?

Fotbalul romanesc a cultivat doar mucegai, otrava si mizerie. Si asta de mult timp.
A fost un moment cand se vorbea de o Cooperativa.
Si persoanele din fruntea fotbalului FRF si LPF sunt cam acelasi de cel  putin 10 ani.
Dar sunt mai curate si mai cinstite ca niciodata.
Procese care nu se vor finaliza niciodata, vedete fotbalistice tare in pumn, cap in gura si barbut.
Personaje asemenea lui Kaiser Soze vegheaza din Ibiza si boteaza sau cununa tot ce e mai rasarit prin fotbal, frati si veri care au in buzunarul de la pijama jumatate din fotbalisti si restul ii au prin celelalte buzunare.
Nunti de poveste cu sentimente curate si invitati imaculati dar si cu bani garla, opulenta si sfidare.
Fotbalisti angajati pe baza de contract de colaborare, pe drepturi de autor, pe persoana fizica autorizata sau cel mai inventiv, ca mijloace fixe la SRL-uri. Cand sunt din tara si nu sunt off-shore.
Totul cu scopul de a evita plata oricarui banut la bugetul de stat. Cluburi falimentare, cu datorii imense la ANAF, cu chirii modice la stadioane (si alea neplatite de ani buni), cu patroni buni doar de talk-show-uri  si injurat jurnalisti.
Fotbalisti cu supermasini, supercase, superfemei si supertupeu. Beti la volan, pentru ei fotbalul inseamna putere.
Bineinteles ca nu e vorba de toata lumea. Marea majoritate a celor legitimati o fac din dragoste de sport si  pe bani putini.
Fratia fotbalistilor cu interlopii este ceva de notorietate. La fel si cu manelistii. Zeci de masini furate au ajuns sa fie cumparate pe doi lei si asta in cunoștință de cauza de catre multi fotbalisti de top. La fel si cu fetitele rotite intre ei si apoi resapate pe la cine stie ce televiziune ca starlete.
Acuzatii au tot fost ani la rand. Castigatorii aveau un zambet complice si invinsii maraiau ceva greu inteligibil.
A fost episodul Penescu, culmea plecat de la nereguli in magazinele PIC si nu direct din fotbal, dar si el s-a stins repede si fara victime colaterale.
DAR.
De cand cu UCL si accesul direct in grupe cascavalul a devenit tentant. Asa de tentant incat aproape nu a mai contat nimic.
Prima victima a sacului de bani de la UEFA a fost Unirea Urziceni. Dl Bucsaru a preferat sa incaseze potul si sa-si ingroape echipa.
Acum e randul Otelului sa se caleasca la rece. Au castigat campionatul (asta se verifica acum de DNA) cum au putut si ei. Si aparenta onorabilitate a lui Marius Stan si Dorinel Munteanu va fi in curand clarificata.
Patronii Otelului au dat de banii cei multi si primul pas a fost sa-si sacrifice managerul pentru a-i taia accesul la borcanul cu miere.
Pe rand au marait la Otelul: Marian Iancu (Poli); Mircea Sandu (FRF); Gigi Becali (pe asta chiar il stiti: hahalelelor, HAHAHA, PAC, PAC); Adrian Porumboiu (FC VASLUI).
Si cum colindatorii pornesc de dimineata, cand se îngemăna ziua cu noaptea o trupa de mascati si procurori DNA au luat cu asalt sediul Comisiei Centrale a Arbitrilor. Si nu au plecat cu mana goala. Si le-au retinut putin si pe seful arbitrilor (Avram).
Sunt curios cat de departe se vrea a se merge. Ii rade pe toti sau mai ramanem cu fotbal? Adica FRF LPF si conducatori. COOPERATIVA = Famiglia.
Cred ca o sa mai pice un cap, doua si atata tot.
Tipic romanesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu