Totalul afișărilor de pagină

vineri, 23 septembrie 2011

Copia si Originalul

Daca nu as stii ca exista, as crede ca Steve Jobs este extraterestru. Atatea minuni tehnologice ii datoram, atata carisma a pus in prezentarea produselor si mai mult decat toate (pentru mine) a crezut, finantat si dezvoltat PIXAR.
El este unul din Maestrii moderni. Nu am inteles inca prea bine care este numele lui. Steve Jobs se refera cumva la munca lui Steve Wozniak?
Dar nu este totusi un extraterestru (cu toate ca evolueaza spre ET), el fiind macinat de cea mai pamanteana boala, lucru vazut si in transformarea fizionomiei lui.

Ieri un cunoscut (de fapt o supercunoscuta de-a mea) si-a cumparat un telefon Samsung Galaxy S II.
Si de aici m-am gandit la cum este cu copia si originalul.
Steve a creat si coordonat realizarea unui telefon care a schimbat lumea telefoanelor (smartphone) si  a deschis un nou drum. Dar in America mana de lucru este relativ scumpa si daca tot exista Korea cu oarece experienta, de ce sa nu profite. Acum mai toata productia este in China (oare ce nu e acolo) si din Korea se aduc procesoare si ecrane tactile.
Sa revenim. Samsung a fost alegerea pentru dezvoltarea productie in Korea. Si asa conceptul, designul si toate specificatiile tehnice au ajuns acolo. Bine pazite, dar pentru o minte luminata nu imposibil de descifrat. Si nu numai, ci si de imbunatatit si chiar folosit ca platforma pentru produse proprii. Asa ca Samsung a dezvoltat pentru sine ideea lui Steve. Si a dezvoltat-o, pana ce a depasit-o.
Asa ca daca va mai intrebati cine a fost primul :" Oul sau gaina" eu va raspund sigur : STEVE JOBS!
Acum se judeca si isi blocheaza produsele prin Europa si pe aiurea. Miza este uriasa. Samsung a hapait o cota mare de piata si dupa ce Nokia a inceput sa gafaie, acum si Apple a inceput sa simta fiori reci pe sira spinarii. Sunt prea multi bani la mijloc ca sa nu faci orice sa-i castigi tu.
Asa cum va spuneam ieri am avut in mana un Galaxy S II (atat cat m-a lasat juniorul de fapt).
La inceput am crezut ca este un "dummy" asa de usor era. Dupa aceea m-am minunat de ecran (tehnologie super AMOLED Plus), mare si cu o definitie nemaivazuta inca. Pozele, filmele si video streaming-ul au parca o alta viata.
Pe Internet zburda si nu gafaie parca niciodata.
Vocea chiar este HD ca in reclama.
De camera ce sa mai zic, 8MP. Si ce poze face! Si mai si inregistreaz si HD!
Colectia de jocuri si aplicati nu e asa bogata ca la App Store. Dar nici de aruncat nu e.
Androidul este si el de ultima generatie si ruleaza perfect.

Sa nu uit sa va spun ca a aparut si in alb asemenea lui Q7 !

Pretul este si el mai mic (normal) si vanzarile sunt de poveste (pan' la cer).

Astept sa vad si eu cu ce va veni I-Phone 5.
Caci poate. Steve poate.
Yes we can!
Totusi niciodata copia nu poate fi mai buna decat originalul (pentru cunoscatori)!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu