Totalul afișărilor de pagină

joi, 29 septembrie 2011

NO KIAr ca pleaca!

Amu o oficial! Am devenit o tara occidentala. Scumpa, cu sindicate simandicoase si mana de lucru scumpa.
Fuguta in India si in China unde copiii incepand de la 14 ani de abia asteapta sa asambleze cu viteza terminale ieftine care sa se vanda cu acelasi pret ca pana acum asa incat profitul companiei sa fie maximizat.
NOKIA vrea in MAXIMIA. Macar daca a pierdut lupta cu "smartphone"-le sa produca ieftin telefoane ieftine.
Am crezut ca decizia a fost luata dupa consultari cu Olanda pe tema Schengen. Nu!
Au lansat zvonul ca sau aici sau in Ungaria (Komaron) se va inchide fabrica. Si toata lumea a stat ca pe ace. Asa ca fabrica de la Komaron ramane. La Jucu nu.
Si ce va mai insemna Jucu fara Nokia. Un sat obscur aidoma satului Rachitele. Se fabricau terminale mici, rezistente la socuri si fara personalitate, pe care lumea le va uita dupa utilizare.
Din 2008 pana acum lumea s-a schimbat major. Nu mai suntem atractivi pentru investitii in productie. Asta este un semnal ingrozitor pentru investitori. Si pana la urma si pentru saracii angajati. Unde sa mai gaseasca conditiile de la Nokia? 60.000.000 euro au fost aruncati pe geam? Asa mari sunt pierderile incat sa inchizi o asemenea investitie?
Acum traim tragedia pe care Bochum a trait-o in 2008. Speram sa fim cu cel putin 25 de ani in urma Germaniei. Se pare ca tinand cont care este pretul pe forta de munca (salarii + taxe) avem un decalaj de doar 3 ani!!!
Tare putin. Asa nu vom reusi niciodata sa mai iesim din gropa noastra cea de zi cu zi. Fara investitii straine in industrie si mai ales in productie.
Nu me mai ramane decat ramura extractiva. Sa ne mai vindem si bruma de resurse ramase.
Asa ca bine ai venit RMGC!
Si nu de pomana a facut lobby dl. Presedinte.
Doar ca sa redeschizi o mina nu este treaba usoara. Si cu greu se poate face in sase luni. Asa ca si jumatatea lui 2012 este un termen optimist.
Asa ca lumea a inceput sa plece!
Cine mai vine?
CUM?
Nimeni!
Si vor mai pleca?
Adica FORD nu este foarte multumit la Craiova. Nu ne-am indeplinit obligatiile asumate? Nu am facut drum expres pana la Pitesti? Pai daca nu a vrut Bechtel sa se bage!
Nici Renault nu mai are elanul de anul trecut. Si trebuie sa-si restranga activitatea? Si sa mai mute din productie prin Rusia, Brazilia sau India.
Macar preaviz sa ne fi dat. Mai promiteam si noi una, alta. Ca la asta suntem inca buni.
O tara de consum, cu o populatie imbatrinita, asistata si fara chef de munca. Si cand mai erau unii care aveau  chef de munca, se inchide sandramaua. Pacat!
La nivelul somajului declarat, 2200 de oameni nu inseamna enorm. Enorm este semanlul dat in Europa.
Faimoasa mana de lucru relativ ieftina si bine calificata din Romania a ramas doar un MIT!
Asa arata faptele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu