Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 22 martie 2014

25 mai 2014 ! Ce votam?

Anul 2014 are si el partea lui de agitatie politica. Si totul va incepe cu alegerile pentru Parlamentul European.
Ce o insemna asta, nu stiu prea sigur. Cine ma reprezinta in clipa de fata, nici asta nu stiu. Pe cine am votat, cred ca am uitat.
Si atunci cu ce imi schimba mie viata 25 mai 2014? Ce conteaza pentru mine? In afara de o zi pierduta pe la sectia de votare ce impact poate avea asupra vietii mele?
Daca ma intrebati pe mine in clipa de fata cred ca imi aduc aminte de maximum 4-5 nume de europarlamentari romani. Unul dintre ei, ca ar fi fata lui tata. Altul ca ar fi fost amanta altui tatic american si cred ca ar mai fi una ce era amanta justitiei, dar nu prea. Sa nu uit de specialistul in formula apei care a constatat ca 66% hidrogen iti poate aduce si bani in buzunar. Pacat ca banii au venit de la niste ziaristi care  l-au prins cu mata in sac. Si cu asta basta.
Cam slabut stau la capitolul Parlament European. Singura mare realizare ar fi propunerea de confiscare extinsa a averii. Atat sa tin minte dupa 4 ani de mandat? Nu este cam putin?
Singurul lucru serios care ar fi de discutat este vorba despre numarul de europarlamentari. Romania va avea in 2014, 32 de europarlamentari. Tinand cont ca numarul de europarlamentari este acum limitat la 751 de parlamentari Romania fiind a 7 tara dupa populatie in UE si avand un procent de 4,52% din totalul numarului de parlamentari ar trebui sa stim ce facem cu aceste voturi.
Socoteala mea este simpla. Daca UDMR-ul cu un procent aproximativ egal cu cel al Romaniei in PE reuseste de peste 20 de ani sa fie la masa cu bucate in mod constatnt si sa isi impuna incet-incet punctele de vedere nu vad de ce nu ar putea si Romania sa adopte acceasi politica. Ca doar si in UDMR sunt o groaza de curente politice. Dar actioneaza ca un tot cand vine vorba de apararea si promovarea intereselor maghiarilor in Romania.
Daca am folosi aceeasi politica precum UDMR acum vorbeam de Schengen la timpul trecut. Si poate si despre banii alocati Romanie poate vorbeam in alte cifre.
Am avea puterea sa schimbam lucrurile si perceptia in bine, DACA.......
DACA am avea altfel de oameni care sa fie votati in PE. Daca europarlamentarii romani nu ar fi oglinda fidela a Parlamentului Romaniei poate am avea alta imagine.
DACA un gigi sau un vadim ne reprezinta ce sa mai vorbesc.
DACA nu avem initiative si daca nu facem lobby pentru interesele romanesti ce sa mai vorbim.
DACA nu putem pune la bataie toate cele 32 de voturi la pachet atunci degeaba vorbim.
Cred sincer ca aceste alegeri vor reprezenta biletul spre o sinecura a multor politicieni romani. Si aici avem nevoie de sange tanar ( nu tanar in sensul de a fi baiatul sau fata cuiva), de oameni cu initiativa si slujitori ai interesului national pe o singura voce.
Altfel iar o sa stam sa ne intrebam : EU CU CINE VOTEZ?
Si cred ca aceasta intrebare ne-o vom pune de 2 ori anul acesta.
Sa nu uitam : Ce votam, aia avem.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu