Totalul afișărilor de pagină

joi, 6 martie 2014

Intrarea intr-o fratie !

Lumea noastra este plina de fratii. Sau de gasti, bande, grupuri, camarile, societati, companii, agenții, cercuri, clanuri, cluburi, comitete, comitii, confederații, consorții , cooperative, corporații, asociatii si cate si mai cate sinonime.
Se pare ca intrarea nu se face asa de usor.
Mozart povesteste in Flautul Fermecat despre intrarea in masonerie. Aveai de dat mai multe teste. Primul test ar fi cel al tacerii.
La noi in Romania vreau sa va spun o poveste cu doi prosti. Un El si o Ea.
Care vroiau si ei sa intre in doua fratii atat de diferite dar atat de asemanatoare.
Ea vroia sa intre in politica la nivel inalt. S-a gudurat pe langa Mezina si a prins un post de ministru. Si atunci a venit testul.
Vrei sa faci parte din fratia noastra, a venit intrebarea hahaita? Trebuie sa inveti sa furi din banul public pentru partid. Zis si facut. Mergea pe o poteca batatorita. O reteta sigura testata de toata lumea de dinaintea ei si chiar si dupa. La mijloc era vorba de un mizilic. Cateva zeci de mii de euro. Si nici macar nu erau pentru ea.
Ca sa arate cat este de hotarata s-a apuca de treaba. A semnat cu manutza ei toate hartiile compromitatoare.  De buna voie si nesilita de nimeni. Nu vroia sa mai fie tratata ca o tanara speranta, ca o puștoaică ratacita in politica. Vroia sa fie stimata de colegi. Vroia sa arate ca poate. Si a putut.
Culmea ghinionului, un ziarist s-a apucat sa comenteze. Si a tot comentat, pana ce au inceput sa apara condamnariile. Mai intai cu suspendare...............
Acum El.
Avusese parte de gloria fotbalului pe teren. Si nu numai in Romania. Era un zeu in viata. Un zeu al arenei moderne. Dar in sufletul lui de oltean sarac i-a invidiat pe smecherii de Bucuresti. Si vroia si el sa fie ca ei. Sa invarta banii si sa fie bagat in seama. Asa ca s-a gudurit pa langa haita sa fie si el primit in fratie. Si el a primit un test. In fond unul banal. Sa care valiza cu banii plimbati prin lume sa li se piarda originea si urma. Asta a cam fost marea lui implicare.
Iarasi ghinion. Culmea ghinionului este ca acelasi ziarist (nu este David Frost) a inceput sa comenteze si sa tot comenteze.
Toata lumea credea ca povestea lui se va termina cu suspendare.
DAR!!!
Stupoare. Acum zace in inchisoare. Si deja sunt persoane care il plang de mila si pregatesc gratierea lui.
NU!!! NU !!! si iarasi NU!!!
Chiar nu înțelegeți ca el si-a dorit sa intre in FRATIE!!! Nu l-a obligat nimeni. Nu mai era un sarantoc. Era deja milionar in dolari. Si avea ca zestre respectul a milioane de romani.
La asta a dat el cu piciorul cand a vrut sa intre in fratie!!!
Si asta trebuie pedepsit.
Doua domenii atat de diferite. Doua personaje atat de diferite. Si totusi atat de apropiate. Si ritualul de initiere identic!
FURACIUNEA!!!!!!!
Asta da ritual!
Sa furati bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu