Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 8 martie 2014

Baiatul intre mama si sotie !

Astazi incerc sa vad 8 martie intr-o noua perspectiva.
Ziua femeii ! Chiar internationala!
FEMEIA!
Un univers intr-o persoana. Ma bag intr-o chestie tare complicata si nu stiu daca voi iesii cu bine.
Femeia nu se naste direct mama si nici sotie. In schimb baiatul unei mame ramane baiatul mamei chiar si dupa ce in viata lui apare o sotie. Si  o sotie poate ajunge sa aiba in casa doi baieti. Baiatul ei si baiatul altei mame. Si atunci apar mari probleme. Intre cele doua mame. Problema este ca si baiatul mamei este implicat in acest fin razboi psihologic. Pentru ca el este sotul uneia dintre mame, evident ca nu al mamei lui.
De unde poate totusi aparea finul razboi psihologic de care vorbeam.
Este vorba de menirea genetica a mamelor de a-si educa copii. Ce ce rezultate, asta este greu de spus, pentru ca in majoritatea cazurilor ele sunt contestate in timp.
Pe scurt cred ca intreaga viata a unui baiat insurat ( maritat, nici nu stiu cum este corect) se rezuma la un dresaj permanent si un moment de transfer de dresor.
Pentru cei care vor sari in sus la citirea acestor randuri vreau doar sa subliniez ca dresajul poate fi si unul foarte subtil si greu sesizabil. Dar eu cred ca asa sunt construite genetic femeile si ele fac ceea ce instinctul le dicteaza sa faca, chiar uneori la nivel subliminal.
La toate grupurile de consiliere psihologica prima sedinta consta in recunoasterea si admiterea problemei care te macina. Eu unul am depasit acest moment. Stiu ca sunt intr-un dresaj permanent.
Si ce daca femeia are dresajul in sange? Se stie ca orice barbat puternic are in umbra lui o femeia si mai puternica.
Problema care ar putea deranja un baiat este transferul de dresaj.
Fata vede marfa si incepe sa o evalueze. Imediat identifica punctele vulnerabile din educatia acordata de mama (fosta dresoare). Stie exact ceea ce trebuie sa faca pentru a corecta lucrurile imediat cum ajunge sotie.
Lucrul cel mai neplacut este ca saracul baiat nici nu stie ce il asteapta. Mult mai corect ar fi ca lucrurile astea sa fie scrise. Sa stie totii baietii ce ii asteapta. Asa fara lucruri clare, in sufletul fiecarui baiat exista inca speranta. Speranta ca odata cu maritisul scapa de dresaj. Si cand colo, da peste un dresaj mai feroce.
Asa baiatul devenit sot are parte de varii metode a descoperi ce lacune in educatie si comportament sunt datorate educatiei materne. Si uneori poate avea parte si de momente ultimative care invariabil au ca finalitate amenintarea cu expulzarea la fostul dresor.
Vrea oare baiatul sa fie dresat? Vrea oare baiatul sa fie dresat de doua ori? Nici el nu stie sigur. Si sigur nu intelege prea multe.
Si ce se face baiatul mai marisor cand in viata lui apare un baiat mai mititel. Care creste si el si incepe dresajul.
Asta este lucrul interesant la femeie. Poate fi simultan si dresoare de baietei si de baietandri. Fara cel mai mic efort.
Apare totusi un moment in care baieteii incep sa se certe pe timpul acordat de dresoare. Si de afectiunea ei.
Asta da moment dificil pentru dresoare. Cum sa-si imparta timpul si afectiunea la cei doi subiecti. Aici poate risca un mic derapaj. Dar de obicei lucrurile se rezolva de la sine, mai ales ca baieteii reusesc sa se certe pe jucarii sau pe tehnologie si atunci dresorul scapa de problema, alta cearta aparand la orizont.
Baietii din ziua de azi sunt toti produsul unei mame, care teoretic era si sotie.
Ceilalti baieti sunt si ei tot produsul unei sotii, care in cea mai mare cazurilor devine mama.
Despre cei cu dresajul incomplet ce sa mai spun. Ei sunt o specie necunoscuta pentru mine.
Inchei prin a spune ca totusi lumea de astazi este faurita de mamele care ajung sotii.
Ceea ce nu inteleg, este cum oare ca in 25- 35 de ani ( zic si eu o diferenta de generatie) toata munca depusa de o mama sa fie nesatisfacatoare pentru o sotie. Atata timp pierdut.
Poate nu ar mai trebui dresati de loc baietii daca exista un (alt) moment zero in viata lor si totul trebui luat de la capat.
Oare stau si ma intreb daca Freud si Jung ar mai fi putut definii psihanaliza si intrebarile lor obsedante despre copilarie si in special relatia mama-baiat daca dresajul nu ar fi existat?
Pentru demiurgii tuturor baieteilor de pe lumea asta :
LA MULTI ANI MAMELOR-SOTII !
Sau ca sa nu fie cu suparare in ordinea de pe tricou:
LA MULTI ANI MAMA!
LA MULTI ANI SOTIE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu