Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 19 martie 2014

Despre Tati !

Astazi vreau sa va povestesc despre cel mai nedreptatit Tata pe care il cunosc eu. Adevarul este ca are si o concurenta fantastica care l-a pus in umbra Istoriei. Eu zic ca nemeritat. Acest om merita o cinstire mult mai mare.
Sa incepecem cu inceputul.
Se pare ca era os domnesc. Provenea din regele ce il ucisese pe Goliath. O ilustra dinastie a vremii. Dar departe erau de el gandurile de domnie. Era doar un simplu tamplar. Prin tamplar in acele vremuri nu trebuie sa intelegem doar unul care facea mese si scaune. Tamplarul acelor vremuri era artizanul lemnului. Artistul care prelucra lemnul. Adica facea si pe dulgherul si pe tamplarul si se ocupa de tot ce tine de lemn. De la alegerea si taierea lemnului din padure ( cam rara in zona) si pana la finisarea lui si obtinerea formei perfecte. Tanar fiind se insoara. Si are o familie fericita formata (spun unii) din patru baieti si doua fete. Asta pana ramane vaduv. Si deja avea o varsta inaintata. Comunitatea insa ii gaseste o fetita virtuoasa cu care el se logodeste. Fetita avea doar 12 ani. O tine la el in casa vreme de doi ani fara nici un incident. Urmeaza o nunta scurta si el respecta in continuare virginitatea copilei. Treburile il trimit in afara localitatii unde locuieste pentru o perioada nu tocmai lunga intre primavara si vara. La intoarcere isi gaseste nevasta gravida. Are un acces de suparare si iubindu-si nevasta hotareste sa fuga el de acasa pentru a nu fi amestecat numele lui in aceasta poveste. Societatea vremii era tare stricta si dura in astfel de lucruri. Se putea ajunge pana la uciderea cu pietre a unei neveste infidele. Tot suparat fiind si cu gand de duca, noaptea in somn aude o voce si are o viziune. Care ii explica inexplicabilul pentru acea vreme. Sotia lui desi este gravida nu l-a inselat si i-a fost credincioasa. Asta este tare greu de inteles, mai ales ca totusi vorbim de un om aflat la varsta senectutii. Paradoxal el intelege si crede in visul lui. Sa mentionez ca batranul chiar aflat la varsta senectutii mai era in stare sa procreeze. In tablouri ulterioare este infatisat avand in mana un toiag. Cum mult altii aveau in perioada respectiva. DAR!!! Toiagul lui este reprezentat inflorit. Singurul toiag inflorit din istorie. Impresionant! Nu?
Dupa povestea asta mai urmeaza un recensamant. Si fiecare este obligat sa mearga in localitatea in care s-a nascut sa se inregistreze acolo. Isi ia nevasta pe drum si se duce spre locul de inregistrare. Ajunge in localitatea cu pricina si acolo cu greu gaseste un loc de cazare intr-o iesle. Sa nu uitam ca sotia lui avea undeva pe la 15 ani si el avea pe undeva peste 70 de ani. Are loc un fenomen astral deosebit. Si primeste in vizita trei intelepti de la rasarit. Se naste Copilul. Si lumea urmeaza sa se schimbe fundamental.
Tot in vis, dupa nasterea copilului, afla ca urmeaza o razbunare a regelui pe toti noii nascuti. Iarasi se pune pe drum cu intreaga familie si fuge intr-o alta tara.  Vreme de cativa ani pribegeste de teama regelui. La moartea acestuia isi ia familia si se intoarce in casa unde traise pana sa mearga la recensamnat. Acolo isi creste copilul. Si il invata Tora. Si il invata secretul lucrului cu lemnul. Cred ca, desi era un batranel, a reusit sa ii ofere multa dragoste Micutului. Dragoste si intelepciune. Si a deschis calea spre invatarea de timpuriu a cartilor sfinte. Un episod interesant se intampla la 12 ani cand au mers in capitala la templul cel mare si unde au reusit sa piarda copilul. Revine aici obsedantele trei zile. Pierd copilul pentru trei zile. Si il regasesc in a treia zi in mijlocul templului unde uimise pe toti preotii cu inteligenta si cunoștințele lui. Raspunsul Copilului este de asemenea memorabil  la intrebarea de ce i-a chinuit astfel:
"" De ce M'aţi căutat? Oare nu ştiaţi că trebuie să fiu în casa Tatălui Meu?""
Vreme de 18 ani urmeaza o negura totala. In aceasta perioada bunul tata moare.
Daca tot nu ati recunoscut personajele sa fac lumina.
Bunul tata care merita din punctul meu de vedere mult mai multa admiratie si stima : Iosif
Tanara Mama : Maria
Copilul : IIsus Hristos .
Un tata iubitor ramas in umbra istoriei! Nu cred ca exista un tata care sa nu isi iubeasca copilul mai ales daca il invata sa cunoasca la perfectie cartile sfinte si insemnatatea lor si mai ales cel care ii transmite meseria de tamplar copilului sau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu