Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 22 martie 2014

Primii pasi !

Cred ca cea mai importanta caracteristica a omului este mersul biped. Si implicit si o coloana vertebrala verticala.
Ma tot uit la programe despre natura si animale. Stau inmarmurit si vad cum pui  nou-nascuti de animale sunt capabili sa se tina pe picioare si sa faca deja cativa pasi tremurânzi.
Puiul de om are nevoie de aproximativ un an ca sa poate ajunge in pozitia lui naturala. Asta poate și datorita moștenirii ancestrale când nu eram bipezi. Când te gândești ca de foame am devenit bipezi. Frunzele gustoase nu mai  erau la nivelul solului. Așa ca a trebuit sa se ridice pentru a ajunge mai sus. Și de atunci omul a vrut tot mai sus. A urmat mitul lui Icar și acum am ajuns pe luna. Și cred ca povestea nu se termina aici.
Când bebelușul merge de-a busilea orizontul lui este limitat. Culmea este ca nu văzul este principalul simț.  Ci gustul și pipăit.  Este vorba de o cunoaștere intima. Raza lui de cunoastere se limitează doar la distanta la care poate ajunge cu mâinile.
Ridicarea de la pământ este pentru om unul din gesturile fundamentale ale umanitatii. Poate fi asemănat cu învățatul scrisului și vorbirii. Definiția scurta a omului ar fi : ființă bipeda, vorbitoare, înzestrată cu conștiință.
Cat de mult ne dorim pentru copilul nostru sa meargă în doua picioare. De abia așteptăm să îl vedem mergând singur. Am face orice pentru ăsta.  De ăsta am inventat și premergatorul .
Un copil care învață repede sa meargă este mult mai încrezător în propriile forte. Universul lui se dilata mult mai repede. Informația ajunge mult mai rapid la el. Văzul devine principalul simț.  Urmat de auz. Creierul deja funcționează  cu alta viteza.
Mersul biped ne-a  ajutat sa fim ceea ce suntem.
Lumea noastră arata așa cum arata pentru  ca oamenii au vrut sa fie verticali.
Din păcate asist la un proces reversibil. Unii oameni au început sa-si îndoaie coloana. Unii au ajuns sa meargă spiritual de-a busilea.
Primii pași în lumea verticala nu presupune o existenta verticala.
Verticalitatea se poate pierde pe drum uneori fără sa ne dam seama.
Nu știu dacă sa știi sa scrii și sa vorbești iti asigura  umanitatea.
Fără verticalitate nu suntem oameni. Fără a vedea orizontul din poziția verticala nu putem visa sa ajungem la linia orizontului și sa o depășim.
Lumea noastră ar fi mult mai mica și deșartă.
Verticali din toate tarile uniti-va!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu