Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 29 martie 2014

Ora Pamantului !

Astazi are loc un priveghi cu lumina stinsa. Daca de obicei stai cu o lumanare la capul mortului, astazi vrem sa stam o ora complet pe intuneric.
Pentru cine nu stie, Pamantul este ranit grav. As putea spune ca este pe moarte. Moartea se refera la resursele pe care le-am epuizat inconștienți.
Si atunci in loc sa tinem aprinsa o lumanare sa generam CO2 si sa atacam patura de ozon, mai bine stingem lumina.
Ma tot gandeam cine va stinge ultimul lumina in Romania. Era acum ceva vreme un banc cu ultimul fugit din tara. Detestam perioada comunista si detestam toate suferintele indurate.
Dar uitam ca atunci macar de forma se facea ceva ecologie la nivel national.
Sa nu uitam ca unii dintre noi au participat la sadiri de copacei. Altii la strans de gunoaie. Altii la colectare de deseuri reciclabile. Oare am uitat de sticle si borcane, de maculatura......
Acum asa un program ar fi imposibil.
Ma uit la Andrei si chiar constientizeaza problema poluarii. Asta si datorita scolii care pune un mare accent pe asa ceva. Sufera pentru ca nu suntem in stare sa facem ceva practic pentru a salva Pamantul. Ar fi un bun ecologist, daca nu este deja.
Si in fond ce ar trebui sa facem?
Sa tinem lumina stinsa o ora?
Este chiar asa de complicat?
Sa vedeti ca asa va fi. Mai ales daca va fi o emisiune tip Bingo la ora respectiva (nu este, din fericire).
Nu dam doi bani pe sanatatea Pamantului. Am devenit nepasatori la  problemele de mediu.
Suntem dovada clara ca expresia : "dupa noi potopul" este adevarata.
Culmea ironiei este ca de fapt Pamantul va supraviețuii unei poluari masive. Pentru ca la scara timpului istoric omenirea de abia a zgariat carcasa clepsidrei. O schimbare dramatica de clima datorata poluarii  va extermina omenirea. Si odata agresorul eliminat Pamantul va avea timp sa se regenereze intr-o perioada lunga de timp. Pentru ciclul cosmic nu va fi asa un interval mare de timp. Poate resursele minerale nu se vor regenera, dar poluarea va disparea. Chiar si uraniul se înjumătățește si apoi iarasi se înjumătățește.
Asa ca gesturile mici sunt importante.
Cum ar fi sa stingem lumina.
Stingeti naibi odata lumina aia. Nu pentru ca ar conta major o ora de lipsa de lumina ( nici nu stiti ce economie de energie electrica s-ar face) ci pentru ca sa aratati ca va pasa si ca intelegeti ce se intampla.
Altfel:
DUPA NOI POTOPUL!!! Si chiar va veni, urmat de o glaciațiune!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu